În luna septembrie, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău au retras peste 4.000 de ouă contaminate cu Salmonella și 30 de kilograme de carne de pe piață, în urma controalelor efectuate. Acțiunile de control au vizat 388 de operatori economici, verificându-se condițiile de igienă, trasabilitatea, programele de autocontrol și etichetarea corectă a produselor.
Pe lângă confiscarea ouălor și cărnii, au fost descoperite deficiențe la un laborator de cofetărie/patiserie, care a dus la suspendarea activității acestuia. În total, inspectorii au emis 16 amenzi în valoare de 55.400 lei și 39 de avertismente, subliniind necesitatea unei atenții sporite pentru siguranța alimentară.
În timpul controalelor, au fost prelevate 127 de probe de produse alimentare pentru analize de laborator, fără a se constata alte neconformități. Incidentul cel mai grav a fost retragerea celor 4.380 de ouă dintr-un lot contaminat cu Salmonella enteritidis, ca răspuns la trei alerte alimentare primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.
Sursa DSVSA BUZAU