Înfiintarea de GRUPURI LOCALE DE ACTIUNE IN DOMENIUL TINERETULUI – GALT, in fiecare localitate partenera in proiect – care va fi compusa din minim 15 tineri si care va avea rol de consultare in deciziile adoptate la nivel local, precum si de initiere a unor viitoare propuneri la nivelul comunitatilor locale. Din aceste grupuri vor face parte tineri cu varsta cuprinsa intre 13 si 35 de ani, in baza motivatiei si dorintei acestora de implicare la nivel local.

Crearea Retelei de sustinere a tinerilor in functii alese in jud. Buzau;

Crearea platformei online #buzaulstructurat2020 – se va realiza in cadrul platformei deja create, www.buzaulonline.ro, resursa care va avea rolul de promovare a rezultatelor proiectului, a profilurilor tinerilor alesi locali din judetul Buzau, precum si de sustinere a accesului tinerilor in procesul decizional.

Crearea PROFILULUI TANARULUI ALES LOCAL, un material programativ care va fi conceput cu participarea tuturor partenerilor si isi va propune evidentierea tuturor pasilor pe care un tanar care isi doreste sa ajunga intr-o functie de ales local, trebuie sa ii urmze precum si care sunt competentele pe care acesta trebuie sa le detina in acest sens. Va raspunde la intrebarile: “Ce trebuie sa fac?” “Ce trebuie sa stiu?” “Cum trebuie sa fiu?” “Ce trebuie sa invat?”, “Ce ma motiveaza?”. Acest material, promovat, va crea o mai buna imagine in randul tinerilor care isi doresc si isi propun sa faca pasul catre functia decizionala promovata in sectorul public.

Crearea LIGII TINERILOR ALESI LOCALI DIN JUDETUL BUZAU – urmare a centralizarii tuturor tinerilor alesi locali cu varsta intre 18 si 30 de ani, vom crea o structura, de asemenea cu rol consultativ si de mobilizare a generatiilor tinere in vederea asumarii unui rol decizional, pe de o parte si pe de alta parte pentru o mai buna informare si constientizare cu privire la rolul si functiile alesilor locali. Aceasta va va genera totodata exemple de buna practica.

Cresterea numarului de tineri decidenti si imbunatatirea participarii la vot;

Colaborare interjudeteana in cadrul sectorului de tineret, initiative comune;

Proiectul implementeaza directiile Strategiiilor de Tineret ale comunitatilor implicate si a Strategiilor de Dezv. Locale, Strategia nationala de Tineret, Strategia Nationala de Dialog strcuturat precum si prioritatile si obiectivele Apelului National si ale actiunii cheie 3 – dialog structurat, din cadrul E+.